Muziekdocenten

Eric Roelofsen & Sjaak van der Reijden

Eric en Sjaak verzorgen de muzieklessen voor blaasinstrumenten.

Op Terschelling dirigeren zij bij toerbeurt Harmonie Jubal.

Ze spelen klezmer muziek in het fameuze Di Gojim.

Sjaak (Leeuwarden, 1962) studeerde schoolmuziek B en HaFaBra direktie aan de Muziek Pedagogische Akademie (later conservatorium) in Leeuwarden. Als trompettist liet hij zich inspireren door onder meer muziek uit de Balkan, in het bijzonder door de Roemeense trompettist Constatine Gherghina. Sinds 1989 is hij trompettist bij Di Gojim. Sjaak arrangeert diverse werken voor harmonie en fanfare en is actief als componist en arrangeur. Tevens is hij dirigent van het Leeuwarder Accordeon Ensemble (LAE) en de Oldehovekapel. Daarnaast is hij vakleerkracht muziek aan verschillende basisscholen in Leeuwarden.

Eric (Leeuwarden 1968) studeerde aan het conservatorium in Groningen trombone en directie voor blaasorkesten. Hij is dirigent van een aantal korpsen, blaasorkesten en van een bigband. Hij is docent trombone. Daarnaast speelt Eric tuba en (bas)trombone in verschillende orkesten als Di Gojim, 'Sing, Swing ‘n-T-bone', 'The Runaway Circus Orchestra' en 'Diep Triest'. Hij is een veelgevraagd sessie-muzikant en te beluisteren op diverse cd’s.

Tim de Vries

'Mr Tim' geeft les op saxofoon en klarinet.

Hij studeerde op de muziekschool Parnas te Leeuwarden en heeft daar 9 jaar les gehad van saxofonist Anne Zwaga, hierna nog 4 jaar bij Kees Romers. Na deze muziekschool studeerde hij op het Friesland College afdeling D´drive richting artiest muziek. Daarna is hij naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen gegaan waar hij in 2017 is afgestudeerd.

André Valkenburg

André geeft les in slagwerk. Hij heeft in Wergea Drumschool Valkenburg en komt elke week naar Terschelling voor slagwerkles.

Andries de Haan

Sinds 2006 is Andries dirigent bij Fanfare Schylge en sedert een aantal jaren geeft hij de zogenaamde Nije Bleazers gezamenlijke instructie, en daarnaast ook individueel les. Dit zijn voornamelijk 30 plussers die op latere leeftijd nog een instrument wilden leren en wat hen eigenlijk allemaal erg goed afgaat.

Andries is geboren in Vollenhove en na omzwervingen terecht gekomen in Harlingen waar hij vooral veel voetbalde en kaatste. Toen hij een jaar of 9 werd, en de pianolessen van zijn moeder wel kon missen als kiespijn, kwam hij bij het Stedelijk van Harlingen terecht. Daar kwam hij op het instrument de bugel terecht wat hij tot op dit moment nog steeds graag speelt. Op een gegeven moment moest Andries de keuze maken tussen sport en muziek, en de keuze is op het laatste gevallen. Na de middelbare school is hij dan ook naar het conservatorium gegaan en heeft hij zijn diploma's Trompet / Bugel en directie (dirigent) behaald.

Nu dirigeert hij vier fanfareorkesten, geeft hij instrumentaal les en is hij adviseur blaasmuziek bij het Repertoire Informatie Centrum in Deventer. Daar coördineert hij alle blaasmuziek welke er nieuw geschreven wordt door Nederlandse en buitenlandse componisten. Misschien ken je het programma Maestro waar bekende Nederlanders voor het eerst een orkest dirigeren. Bij één van die programma's was hij solist op de triangel. Andries moest 1 noot spelen maar die moest de dirigent hem dan wel aangeven want anders hoefde hij niet te slaan. Op de foto zie je zijn reactie als de dirigent hem aangeeft. Dat was dan ook de winnende dirigent.

Ondanks al die beginnende dirigenten hoopt hij dat er eigenlijk meer Terschellingers gaan blazen en slaan. Het is goed voor jong en oud, en vooral voor de hersenen. "Ik zou zeggen – niet te lang aarzelen want muziek is een hobby voor het leven. En soms dus een beroep.", aldus Andries.